Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ Ν' ΑΓΑΠΑΣ




ΑΞΊΑΕΝΌΤΗΤΑ


Άλλη μία υπέροχη ιστορία από το βιβλίο "Η Φύση μας διδάσκει..." των Άννα Παπαμάρκου και Λεωνίδα Ψέλτουρα από τις Εκδόσεις Λώτινος Ήλιος που μας μαθαίνει την έννοια της συνύπαρξης και της ενότητας.

Λίγα λόγια για την ιστορία:

...τα λουλούδια της Αγνής ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια από τη λουλουδονεράιδα κι αυτό γιατί το κορίτσι τα κακομεταχειριζόταν. Πετούσε δυνατά τη μπάλα κατά πάνω τους, τα έκοβε κι έκανε πολλή ,πολλή φασαρία. Η νεράιδα αποφάσισε να επισκεφτεί την Αγνή για να της μιλήσει κι εκείνη της παραπονέθηκε ότι τα λουλούδια της δεν άνθισαν ακόμη. Σε απάντηση η νεράιδα των λουλουδιών της είπε ότι τα καημένα φοβούνται πολύ κι είναι τρομοκρατημένα γιατί η Αγνή δεν τους φέρεται καλά κι ότι για να ανθίσουν θα πρέπει να τους δώσει αγάπη. Το κορίτσι αρχικά κορόιδεψε αλλά αργότερα άλλαξε γνώμη καθώς άκουσε τα λουλούδια να μιλούν ένα ένα και να της εξηγούν τις ανάγκες τους για αγάπη και φροντίδα. Τότε τα λουλούδια από τη χαρά τους, που με συλλογική προσπάθεια κατάφεραν να μεταπείσουν την Αγνή, έστησαν ένα τρελό χορό πιασμένα χέρι χέρι όλα μαζί.



Παίζω με τον τροχό για την κατανόηση της ιστορίας: 





Θεατρικό παιχνίδι: 
Γινόμαστε οι ίδιοι τα λουλούδια του κήπου (διαλέγει ο καθένας να είναι το αγαπημένο του λουλούδι) και 
Α. με τη συνοδεία μουσικής μεγαλώνουμε κι από μικρά σποράκια μέσα στο χώμα καταφέρνουμε να μεγαλώσουμε κι αργά αργά να ανοίξουμε τα πέταλα μας.
Β. λέμε στην Αγνή πως μας αρέσει να μας συμπεριφέρονται. Η παραπάνω προέκταση μπορεί να γίνει και με τη μορφή γράμματος που στέλνουμε στην Αγνή, το οποίο περιλαμβάνει ζωγραφιές ή και λέξεις




Φύλλο εργασίας για τη θεματική ενότητα "αξίες" :





Αντιστοίχιση αντικειμένων και ποσότητας/ Μαθηματικά

Κάνε κλικ ΕΔΩ κι ένωσε το λουλούδι με το σωστό αριθμό.


Βοήθησε το φυτό να μεγαλώσει:

Φρόντισε να δίνεις στο φυτό σου τις απαραίτητες ποσότητες νερού και φωτός (από τον ήλιο) ώστε να μεγαλώσει και να σου δώσει όμορφα λουλούδια. Δοκίμασε να τα καταφέρεις κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα που ακολουθεί:






Κολλάζ :
Το κάθε παιδί επιλέγει ποιο πλάσμα του κήπου θέλει να είναι (πεταλούδα, μέλισσα, λουλούδι δέντρο, θάμνος κλπ). Στη συνέχεια σε μία κόλλα χαρτί το ζωγραφίζει και προαιρετικά στη θέση του προσώπου του, κολλάει μία δική του ατομική φωτογραφία. Έπειτα γίνεται η σύνθεση των ατομικών εργασιών και δημιουργείται ο δικός μας μοναδικός κήπος.



Εσύ το ήξερες ότι: 







Περιμένουμε με ανυπομονησία να μας στείλεις ένα φυτό που έχετε στο σπίτι σας φωτογραφία. Στη φωτογραφία καλό θα ήταν να συμπεριλάβεις και μία καρτέλα που έχεις γράψει ο ίδιος το όνομα του φυτού!!!
Ας γεμίσουμε το διαδίκτυο με λουλούδια. Κάθε φορά που ένα λουλούδι ανθίζει είναι η γιορτή του ν' αγαπάς!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ